Määräaikaishuollot

Määräaikaishuolto – Ennakoivaa huoltopalvelua riskien välttämiseksi

 

”En tiennyt, että perheen autoja saa huoltaa muualla kuin automerkin omassa korjaamossa. Siirryin oitis tuumasta toimeen. Takuu pysyy voimassa ja säästö on selvä, kun pääsee kilpailuttamaan työt”. –

Määräaikaishuolto suositellaan suoritettavaksi 60.000 kilomerin tai 3 vuoden välein.

Määräaikaishuolto sisältää: moottoriöljyn sekä öljy- että raitisilmasuodattimen vaihdon. Edellä mainittujen korjaustoimien lisäksi autoissa on merkkikohtaisia valmistajan suosittelemia tarkastuksia ja vikoja ennaltaehkäiseviä huoltotoimenpiteitä.

Ennaltaehkäisevien automerkki ja mallikohtaisten huoltotoimenpiteiden tarkoituksena on toimintavarmuuden lisääminen ja käyttöiän lisääminen, ehkäisten isot yllättävät remontit.

Esimerkiksi automaattivaihteiston vaihdelaatikon huuhteleminen säännöllisten vaihdelaatikon öljynvaihtojen yhteydessä eivät kuulu kaikkien autovalmistajien huolto-ohjelmaan, mutta vaihteiston toimivuuden ja käyttöiän maksimoimisen kannalta molemmat ovat elintärkeitä toimia.

 

Kerralla kuntoon vai useasti uudestaan?
Syy kattavan tarkastuksen tekemiseen määräaikaishuollon yhteydessä on kustannustehokkuus. Kun ajoneuvo on yhdistetty tietokoneeseen digitaalista vianlukua varten, asetetaan se nosturille ja nostetaan työskentelykorkeuteen, jonka jälkeen irrotetaan suojat ja vaihdettavat osat. Edellä mainittujen toimenpiteiden jälkeen asentajan on helppoa suorittaa lisätoimenpiteitä ja tarkastuksia.

 

Autoilijalle kysymys on helppo esittää:
1) Tarkastetaanko kerralla kaikki ja annetaan suositus tarvittavista huolloista, ja tehdään huollot ennakoiden kerralla kuntoon vai

2) Odotetaanko jonkin osan rikkoutumista ja ajetaan monta kertaa huoltoon kuluttaen aikaa ja rahaa sellaisten virheiden korjaamiseen, jotka voisi välttää?